top of page
  • Writer's picturegülce gürses

Bir Küçük Marka Hikayesi...


20 yıl Annemle ortağı olduğum, 30 yılı aşkın bir süre ev dekorasyonu sektöründe kendi atölyesiyle hizmet vermiş işletmemizi, annemi emekli ederek kapattıktan sonra, 3x3 WORKS markasıyla bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyim.


Çocukluğumdan beri atölyesinde, mağazasında hayaller kurduğum, ürettiğim, yarattığım, evleriyle hayatlarına temas ettiğim binlerce kişinin hikayelerini barındıran, büyük emeklerle üretilen kartelalar, atölyemizin raflarında biriken metrelerce kumaş, kapatma kararımızla evimin raflarına katlanıp kondular ansızın. Bu dünyayı kirleten en büyük sektörün tekstil sektörü olması yetmiyormuş gibi, bir de bu denli kıymetli malzemelerin çöp olma, daha da büyük bir kirlilik yaratma ihtimali beni hiç mutlu etmiyordu.

3X3 WORKS’ün hayata geçme süreci de böyle başladı aslında.


Sebebini bilmediğim bir biçimde, hayatım boyunca 3 rakamına doğru tarifsiz bir çekim hissettim. Sadece, uğurlu sayımdı diyerek açıklayabileceğim bir şey olmadı hiç. Şansla ilgili değil de, daha çok "tamam olma" duygusuyla ilgiliydi dersem daha doğru olur.


Zamanla, araştırdıkça, bu spesifik sayıyla neden böylesi bir bağ kurduğumun cevabı da geldi! Numerolojiye göre, 3 sayısının manevi anlamı sihir, sezgi, verimlilik ve fayda ile ilgili. 3 sayısı ifade, çok yönlülük ve yaratıcılığın saf sevincini davet ediyor. Hayatımızda kendimizi yaratıcı bir şekilde ifade etme ihtiyacını sembolize ediyor... Böylelikle markamı bu duygunun peşinden giderek adlandırmayı ve yine kendisiyle çarparak, hepimizin üzerindeki yaratım gücünü çoğaltmayı, güçlendirmeyi amaçladım.

Benim için "3x3 Works";

Boyalar, baskılar ve kumaşlarla oynadığım bir oyun alanı, sanat eserlerimi, el emeği ürünlerimi paylaştığım bir sergi alanı, saygı duyduğum, paylaştığım, ürettiğim ve sevdiğim bu gezegende var olma biçimimin ifadesi...

Bu Dünya hepimizin. Hele ki şu içinden geçtiğimiz zorlu günlerde kendi adıma dileğim, gezegenimizi üzmeden üretmek, yaratıcı ve sürdürülebilir çözümlerle estetiği ve tasarımı hayatımıza katmak. Çok yönlü ve uzun süre, sıkılmadan kullanılabilecek ürünler üretmek. Sitede yer alan ve Sınırlı Üretim ibaresiyle gördüğünüz her ürün bu şekilde, bir dönüşüm yaşayarak, atık olmaktan kurtarılan kumaşlarla üretildi.

Uzun zamandır huzursuzluğunu içimizde hissettiğimiz, umudumuzu günden güne kıran her şeye ve herkese rağmen, dilerim; 3x3 WORKS’le birlikte fark yaratabilir, local ve küçük bir işletme olma duygusunu yitirmeden büyüyüp palazlanabilir, sizlere, evlerinize ilhamla konuk olabilir, her yaratımda göz dolduran, ruhunuzu şenlendiren, içinde kendinizi rahat, özel ve mutlu hissettiren parçalarla hikayelerinize konuk olabilirim. Ben her kumaş parçasını tek tek, ellerimle, defalarca sevdim… Dilerim siz de seversiniz.


Bu sitede görecekleriniz evine, sevdiklerine, üzerinde bizi misafir eden gezegene özen gösteren canlılar için sevgiyle ve emekle üretildi. Sizler de değişimin ve yaratımın küçük de olsa bir parçasına ortak olmak isterseniz, hepinizi online satış sayfasına bekliyorum.


Sevgiler

Gülce

13 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page